marți, 13 ianuarie 2009

Libraria jQuery

jQuery este o librarie de javascript ce rezolva multe din problemele legate de compatibilitatea intre browsere. Datorita dimensiunii mici(undeva in jur de 20kb) nu provoaca probleme din punct de vedere al spatiului de stocare.
In comparatie cu alte librarii/tehnologii, atu-ul librariei jQuery este legat de simplitatea cu care se poate folosi si mai ales de documentatia bine pusa la punct. Din acest motiv, grupul developerilor ce folosesc jQuery s-a extins, aparand in acest fel si multe plugin-uri : drag and drop, galerii de imagini, etc.
Folosind jQuery poti schimba sau sterge continutul unei pagini sau a unei portiuni de pagina, poti realiza animatii cu usurinta, efecte de gen FadeIn/FadeOut, poti folosi Ajax fara prea mari batai de cap si mai ales reduce folosirea JavaScript.
Pentru a folosi jQuery sunt necesare cunostinte de baza de CSS. Asta pentru ca elementele se selecteaza intr-un mod aprope identic:
-selector CSS : header{
width:200px
}
-selector jQuery : jQuery('#header').css(width,200)

Luati in considerare libraria jQuery in cazul in care nu sunteti zei ai JavaScript, in caz ca nu vreti sa va prindeti urechile inutil si chiar vreti sa fiti mai eleganti in ceea ce priveste developmentul paginilor web.
Pentru mai multe detalii puteti vizita : http://docs.jquery.com/Main_Page

Niciun comentariu: